Historie plemen a klubu, období 1969 -1988

1969

Na Mezinárodní výstavě v Brně posuzoval rozhodčí K. Scherer z NSR (chov zur Siedlerstadt). CACIB v hladkosrstých obdržel Triangel Tramper (Nip de Malvau x Triangel Garda), res. CACIB Hannibal Farina (Otter Nordwest x Obrine de Malvau). Ve fenách získala CACIB Triangel Claudia (mladší sestra Trampera, chov B. Jičínský, maj. Vintr). V drsnosrstých získal CACIB Artemis Favorit z NSR, res. CACIB Bajart Taxon (Regent Styria x Sally v. Thurlinden) chov. a maj. MVDr. Brázdy z Lipníka. CACIB ve fenách získala Promis Whirlwind (Artemis Vagabund x Henessy Whirlwind) chov. a maj. M. Vojtíškové z Prahy.

Na Mezinárodní výstavě v Praze posuzovala M. Vojtíšková a J. Junášek. V hladkosrstých opětovně zvítězil a CACIB získal pes Triangel Tramper, ve fenách Triangel Cora. V drsnosrstých tituly Klubový vítěz a Nejlepší pes výstavy a CACIB získal Bajard Taxon. Mezi fernami byla nejlepší maďarská Pride of Lassie (CACIB) po Ch. Zeloy Emperorovi. Titul Klubového vítěze však připadl Artemis Daně v majetku K. Urbana z Rudolfova.

Soutěž v norování Memoriál Ing. M. Petáka (pojmenovaná po jednom z nejúspěšnějších chovatelů foxteriérů, chov Iris) vyhrál drsnosrstý Triangel Artist chov. B. Jičínského a maj. K. Jilečka.

Celostátní soutěž v norování vyhrál Triangel Kord majitele O. Ryšavého z Albrechtic nad Orlicí.

Mezinárodní soutěž v norování opět vyhrál a CACIT získal Triangel Kord.

Na Evropském poháru v Brně získala CACIT Alka z Lipové stráně majitele J. Stejskala.

26. listopadu 1969 náhle zemřel předseda KCHF doc. Dr. Ing. Nečas, známý chovatel foxteriérů, chov Silva.

V tomto roce byla z důvodu federálního rozdělení republiky rozdělena také plemenná kniha na českou a slovenskou.

Dr. Jičínský z Brna (chov Triangel) importoval významného chovného anglického psa Fingala of Falstaff.

1970

Mezinárodní výstavu v Praze vyhrál v hladkých psech CACIB Oliver Farina (chov. Dr. Brejník, majitel Doležal). Ve fenáchn zvítězila CACIB Palmette Nemetia (maj. Dr. Hrabánek). V drsnosrstých psech vyhrál CACIB Artemis Favorit, res. CACIB získal Bajart Taxon (chov. a maj. Dr. Brázda). Ve fenách vyhrála CACIB Gemi z Rudolfova (chov. a maj. K. Urban z Rudolfova), res. CACIB obdržela známá Artemis Dana. Posuzovali Dr. B. Jičínský a M. Vojtíšková.

Na Evropském poháru v norování obdržel CACIT drsnosrstý Feraent Blank majitele Dr. Vilšera z Brna.

Mezinárodní soutěž v norování proběhla v Rychnově.

1971

Na mezinárodní výstavu do Brna bylo přihlášeno 23 hladkosrstých a 32 drsnosrstých foxteriérů. Posuzoval R. Wietck z NSR. V hladkosrstých psech vyhrál Chirurg von Laugebach, ve fenách pak Bári Gyongyszam. Mezi drsnosrstýcmi zvítězili pes Baron v. Elbruch a fena Sambra Luxor.

Mezi úspěšné drsnosrsté foxteriéry se řadili Bajard Taxon (maj. MVDr. Brázda), Artemi Harlekýn (import SRN; maj. K. Urban, Rudolfov), Hary z Káňova (maj. Ing. Prokeš, Rudolfov).

V Rychnově nad Kněžnou se konala akce nazvaná Tři dny s foxteriérem. Jednalo se o celostátní soutěž v norování na lišku a jezevce, spojenou s podzimními zkouškami.

Na mezinárodní soutěži v norování bylo z 88 přihlášených psů 15 foxteriérů. CACIT získala Darka z Liščího háje (maj. Šotola), res. CACIT drsnosrstá Gája z Města kaučuku.

Na Evropském poháru získala CACIT Chatka z Bystřičan J. Klimeše a res. CACIT Blesk z Káňova.

Na celostátní speciální výstavě posuzovala M. Vojtíšková. Zvítězili drsnosrstí Nero z Káňova a Fatima Compres.

1972

Na celostátní speciální výstavě posuzoval Dr. Brejník. V drsnosrstých vyhrála Terracotta, v hladkosrstých pak Tornádo Kony.

Na mezinárodní výstavě v Brně zvítězili drsnosrstí Oran v. d. Bismarckquelle a Fatima Compres. V hladkosrstých byli nejlepší pes Bári Rajko a fena Bári Gyongyszem, oba z Maďarska.

Na Evropském poháru v norování bylo 61 teriérů, z toho devět foxteriérů. CACIT obdržela Gája z Města kaučuku.

Na mezinárodní soutěži v norování bylo ze 67 přihlášených 17 foxteriérů, zvítězil Drak z Liščího háje.

1973

Na Celostátní speciální výstavě foxteriérů a loveckých slídičů v Rožnově pod Radhoštěm posuzoval B. Jičínský. Zúčastnilo se jí 28 drsnosrstých a 10 hladkosrstých foxteriérů.

Celostátní soutěž Memoriál Dr. Nečase se konala v Rychnově na Kněžnou. Mezinárodní soutěž v norování na lišku se konala v Mělníce. CACIT byl  udělen hladkosrsté feně Aidě z Lešanských hájů chovatele a majitele J. Bejbla z Lešan.

Celostátní norování se konalo v Hostěradicích u Znojma, foxteriéři nebyli oceněni.

Evropský pohár teriérů se konal v září v Brně. CACIT získala drsnosrstá fena Gája z Města kaučuku A. Podrahy z Kralup nad Vltavou.

1974

Na Mezinárodní výstavě v Brně posuzoval rozhodčí Böhme z NDR. Výsledky v drsnosrstých: CACIB pes Richwire Magic (maj. pan Menke, SRN),  res. CACIB Veit v. Burghügel (maj. K. Urban, Rudolfov). CACIB fena Ulla v. Burghündal (maj. pan Mánek, Lipůvka).

Mezinárodní soutěž v norování o Evropský pohár v Brně vyhrál a CACIT získal Kyr Encyan. Na mezinárodní soutěži v norování v Mělníku získal CACIT Biki Arez. 

V tomto roce byl za předsedu klubu zvolen pan Otakar Kanta.

1975

Na Mezinárodní výstavu psů v Brně bylo přihlášeno 14 hladkosrstých a 16 drsnosrstých foxteriérů, které posuzovala M. Huberová z Rakouska (chov v. Lärchenbruch). V hladkosrstých zvítězil pes Tornádo Bat M. Šedíka a fena Gyza Calex V. Vintra. V drsnosrstých vyhrál pes Star v. Hechtesheim a fena Cilka ze Žichovic.

Na mezinárodní soutěži v norování v Horním Jelení zvítězil a CACIT získal Kyr Encyan.

1976

Na mezinárodní výstavu v Brně bylo přihlášeno 20 drsnosrstých a 16 hladkosrstých foxteriérů. Posuzoval Axel Möhrke z NSR. V hladkosrstých zvítězil maďarský pes Bári Hirnek, ve fenách Tornádo Dana. V drsnosrstých vyhrál Armis Pard E. Mánka z Lipůvky a fena Iris v. d. Nussbergehöhe paní Gaubové z Vídně.

Klubová výstava byla v Olomouci, posuzoval PhDr. Paták. V drsnosrstých vyhrál pes Aris z Káňova a fena Tornádo Feti. V hladkosrstých zvítězil pes Hek Calex a fena Tornádo Dana.

Mezinárodní norování proběhlo na okrese Nymburk, kde startovalo celkem 71 psů, z toho 14 foxteriérů. CACIT získlala hladkosrstá fena Aida z Lešanských hájů pana Bejbla.

Klubové norování se konalo v Horním Jelení a startovalo na něm 26 foxteriérů. Klubovou vítězkou se stala drsnosrstá fena Gita z Hambalek J. Klimeše.

1977

Na mezinárodní výstavu v Brně bylo přihlášeno 21 hladkosrstých a 18 drsnosrstých foxteriérů. V hladkosrstých zvítězil a vítěze Brna získal pes Piet v. d. Bismarckquelle majitele Ing. Kubici. Res. CACIB získala česká Jupi Calex. V drsnosrstých vyhrál pes Aris z Káňova.

Národní výstava v Nitře byla přehlídkou hladkosrstých i drsnosrstých foxteriérů z chovatelské stanice Tornádo Milana Šedíka z Nitry. V hladkosrstých psech získal titul Vítěz SSR Tornádo Bat, titul Vítěz SSR a Vítěz Nitry obdržela fena Tornádo Dana. V drsnosrstých získal titul Vítěz SSR Tornádo Favorit, tituly Vítěz SSR a Vítěz Nitry fena Tornádo Fety.

Na národní výstavě v Českých Budějovicích nebyl předveden žádný hladkosrstý foxteriér. V drsnosrstýchých psech získal titul Vítěz ČSR Teddy v. Lärchenbruch, ve fenách Fany ze Žichovic.

Tituly Klubový vítěz a Vítěz Prahy v tomto roce získal hladkosrstý Vino v. d. Bismarckquelle, klubovou vítězkou se stala hladkosrstá fena Beki z Hamrberku. Mezi drsnosrstými získal titul Klubový vítěz pes Plejboj zo Sengetova a fena Fany ze Žichovic. Fany navíc získala titul Vítěz Prahy a byla vyhlášena nejkrásnějším loveckým psem.

Byly pořádány tyto soutěže: Celostátní norování, Evropský pohár teriérů, Mezinárodní soutěž v norování, Klubová soutěž v norování.

1978

V chovu byli nejvíce využíváni psi Armis Pard, Tom v. Lärchenbruch, Aris z Káňova, Plejboj zo Sengetova a Kyr Encyan.

Mezinárodní výstavu v Brně vyhrál  a CACIB získal hladký pes Piet v. d. Bismarckquelle před R-CACIB Vinem v. d. Bismarckquelle. Ve fenách vyhrála Yulle v. d. Bismarckquelle.

Národní výstavu v Českých Budějovicích vyhráli v hladkých Vino v. d. Bismarckquelle a Dita Izbica. Drsné pak pes Nemo z Lesovny.

Klubovou výstavu v Praze vyhrál v hladkých pes Piet v. d. Bismarckquelle, feny Yulle v.d. Bismarcqkuelle (majitel obou Ing. Kubica). Drnosrsté foxteriéry vyhrál pes Plejboj zo Sengetova Ing. Semana z Trnovce nad Váhom. Klubovou vítězkou se stala Nirexon Felicia manželů Bauerových.

Evropský pohár 1978: Apolon Kaming (liška I.cena, jezevec II.c), Aran od Merty (liška I.c, jezevec II. cena), Pandur z Hambalek (liška I.cena, jezevec II.c), Nico z Hambalek (liška I.c, jezevec O).

Klubové norávání vyhrála Gita z Hambalek, vedoucí Klimeš (liška vyhnání za 2,50, jezevec 2,20 bočním chvatem).

Mezinárodní norování Žatec - Kyr Encyan 2,04 vyhnání - CACIT. Začalo se uvažovat o zrušení norování na jezevce.

Předsedou klubu se stal pan Ing. Kubica

1979

Celostátní výstavu v Praze posuzoval PhDr. Paták. V hladkých foxteriérech zvítězili pes Tornádo Pard a ve fenách Darina ze Šilfova dolu (chov. a maj. František Švéda). Drnosrsté vyhráli pes Zerus v.d. Bismarckquelle (maj. MVDr. Brázda, Lipník nad Bečvou) a fena Tornádo Feti (chov. a maj. Milan Šedík, Nitra).

Mezinárodní soutěž v norování se konala v Přerově a CACIT obdržel pes Kyr Encyan.

1980

Na MVP v Brně zvítězili hladký pes Lino v. Bismarckquelle, česká fena Darina ze Šilfova dolu (chov. a maj. F. Švéda). Drsnosrsté psy vyhráli Zerus v. d. Bismarckquelle (maji. Dr. Brázda) feny Freja v. Schwanetal p. Jungbluta z NSR.

Klubovou výstavu v Praze posuzoval pan Böhme z NDR. Klubovým vítězem se stal německý import Ben von Schwanental a slovenská Tornádo Feti - oba v majetku M. Šedíka z Nitry. Hladký pes Blaník Bruk a fena Karin z Barvínku.

1981

Klubová soutěž v norování se konala v Křížové. Startovalo 23 psů. Klubovým vítězem se stal Niko z Hambalek vedoucího J. Klimeše.

Na mezinárodní soutěži v norování na lišku získala CACIT hladkosrstá fena ze SRN.

Mezinárodní výstavu v Brně vyhrál v drsnosrstých psech Zerus v. d. Bismarckquelle - majitele MVDr. Brázdy. Ve fenách vyhrála fena z NDR.  Hladkosrsté psy vyhrál Chat ze Šilfova dolu, feny polská Spiozka z Jablonowa.

Klubovou výstavu v drnosrstých psech vyhrál Telly v. Lärchenbruch, feny Tornádo Sony. V hladkosrstých psech Erik z Granátového kraje, feny Dita z Granátového kraje. 

1982

Klubová barvářská soutěž se konala v Plané u Tábora. Vítězkou se stala drsná Ambra z Rifu vedoucí J. Letáček, druhá byla Hexy z Hambalek vedoucí p. Klimeš.

Mazinárodní výstavu v Brně v drsnorstých vyhrál Tarzan v. Österberg,  feny Ambra z Rifu chov. a majitelka E. Letáčková.  V hladkosrstých psech vyhrál Askan v. Laugebach (NDR). Feny Iva ze Šilfova dolu chov. a maj. Švéda František.            

Klubovou výstavu v Praze v drnosrstých vyhráli pes Tornádo Gold chov. a majitel Šedík Milan, feny Ambra z Rifu chov.+m. Letáčková. Hladkosrsté vyhráli Karin a Kyr ze Šilfova dolu majitele F. Švédy.

Předsedou klubu se stal pan Ing. Seman.

1983

Klub měl celkem 434 členů. Počet vrhů FXD 103 (z toho 14 na Slovensku), FXH 24 (z toho 5 na  Slovensku). Nejvíce využívaní psi v chovu: FXD Zerus v. d. Bismarckquelle (12), Orlík z Rifu (10x), Dux z Dubenských lesů (8), FXH Tornádo Pard (7x), Erik z Granátového kraje (6x). 

Klubové barvářské zkoušky se konaly v Táboře a nejlepší byl hladký pes Jar ze Šilfova dolu. Na klubových barvářských zkouškách v Nitře zvítězil hladkosrstý pes Kyr ze Šilfova dolu (chov a maj. František Švéda). Celostátní soutěž v norování v Havlíčkově Brodě vyhrál Aran z Kačerovky. Klubovou soutěž v norování v Třebíči hladká Cilka z Trnovského vrchu.

Na Mezinárodní výstavě v Brně posuzoval 37 foxteriérů p. Menkel z NSR. CACIB obdržel hladký Tok od Katovky a fena z NDR Ellen v. d. Lautraguelle. Drsnosrsté psy vyhrál Cornet v. Adorno feny Illa v. Friesenhaus.

Celostátní speciální výstavu teriérů vyhráli v hladkých fosteriérech pes Iris z Lešanských hájů a fena Karin ze Šilfova dolu (chov. a maj. F. Švéda). Drsné psy vyhráli Otto v. Schwanental (SRN) a importovaná fena do Čech Quani v. Bismarckquelle (maj. Dr. Brázda). Posuzoval Ing. Seman.

Předsedou klubu na volební období 1983-1988 byl zvolen František Švéda.

1984

 Klub měl 432 členů. Zapsáno 116 vrhů drsnosrstých (z toho 22 na Slovensku) a 24 hladkosrstých (z toho 4 na Slovensku). Nejvíce využívaní plemeníci tohoto roku byli: FXD Zerus v.d. Bismarckquelle (10x) FXH Tornádo Pard (5x). Z Rakouska byli importováni panem Pařízkem z Lomnice u Tišnova hladkosrstí fena a pes Oktavia a Omar v. Lärchenbruch po anglických rodičích „Sprotboro“.

Mezinárodní výstavu v Nitře vyhrál FXD Tornádo Nop M. Šedíka z Nitry. Drsnosrté fena z Rakouska.

Také MV v Brně byla záležitostí psů z NDR.FXD feny-Vroni v. Jünglinghof.

Klubová výstava v Praze FXD psi: Agar z Rifu chov.E. Letáčková majitel. Ve fenách zvítězila Hera z Emauze chovatelky a maj. J. Strnadová.

1985

Klub měl 448 členů. Nejsilnější členská základna byla v Jihomoravském, Východočeském a Severomoravském kraji.

Bylo nakryto 106 fen foxteriéra drsnosrstého a 30 fen foxteriéra hladkosrstého. Nejvíce v chovu byli využíváni psi: FXD Zerus v.d. Bismarckquelle (10x) a FXH Kyr ze Šilfova dolu (10x). Z Rakouska byl importován p. Pařízkem pes Silvio v. Lärchenbruch.

Na MVP v Brně bylo přihlášeno 18 hladkosrstých a 43 drsnosrstých. Posuzoval B. Jičínský a Dr. Brázda. Hladké vyhrál italský Bollingate Maestro a německá (NDR) Lady v.d. Lautragquelle. V drných psech vyhrál Vitus v. d. Hasenheide a fena Kessi v. Schőneck.

Na MVP v Nitře bylo přihlášeno 16 FXH a 34 FXD. Posuzovala M. Huberová z Rakouska a M. Vojtíšková. Hladké psy vyhrál Alan Tamworth - maj. B. Chamr, feny polská Kumozska z Jablonowa. V drsných exceloval Tornádo Nop a Tornádo Savana   - oba od majitele a chovatele Milana Šedíka z Nitry.

Na klubové výstavě v Praze se sešlo 23 FXD a 12 FXH. Posuzoval Ph. Paták u kterého zvítězili drsní Tornádo Nop a Tornádo Savana. V hladkých Gauner v.d. Wunderburg (NDR) a Cita Vok.

Klubová soutěž v norování se konala ve Vřesině. Přihlásilo se 32 psů, zvítězil drsnosrstý Brix z Lipavy.

1986

Klub měl celkem 459 členů.
Bylo zapsáno celkem 22 vrhů foxteriéra hladkosrstého, z toho 18 vrhů v Čechách a čtyři na Slovensku, a  83 vrhů foxteriéra drsnosrstého, z toho 63 vrhů v Čechách a 20 vrhů na Slovensku.

V tomto roce byli nejvíce využíváni tito plemeníci: FXD Safír ze Svojkova (10x), Dan z Kačerovky (9x), Robin z Lesovny a Jatagan z Rifu (8x);  FXH Kyr ze Šilfova dolu (7x).

Celostátní soutěž v norování na lišku o titul Šampion ČSSR 1986 se konala  v Hostěradicích, okr. Znojmo. Zúčastnilo se jí osm foxteriérů což bylo 10%. Z nich 50 % skončilo v první čtvrtině. Nejlepší byla Charka z Kačerovky, vůdce Antonín Köhler.

Klubová soutěž proběhla v Křížové  okres Havlíčkův Brod. První byla Hela z Dubenských lesů vedoucího J. Klimeše.

MVP v Brně posuzoval p. Axel Mőhrke ze SRN. V hladkých vyhráli Klopot a Szefowa z Jalbonowa - Polsko. Drsné polský Escort v.d. Bismarckquelle, feny Dina v. Jünglinshof - NDR.

MVP Nitra - hladcí Agria Indus - Maďarsko, Rybka z Jablonowa - Polsko. Drsní Escort v.d. Bismarckquelle- Polsko, feny česká Affy Franke - maj. Polehňa. Tuto výstavu posuzovala paní Chwaliboková z Polska.

Na klubové výstavě v Praze posuzoval foxteriéry MVDr. J. Brázda. V drsnosrstých  zvítězil pes Wald z Emauze (chov. a maj. Jarmila Strnadová z Českých Budějovic). Feny vyhrála Jenifer z Rifu (chov. a maj. Eva Letáčková z Tábora).
V hladkosrstých se představil maďarský Agria Indus, který si odvezl vítěze Prahy. Klubová vítězka ve fenách nebyla zadaná. Klubovým vítězem se stal Ben od Verony P. Hošíka.

1987

Klub měl na konci tohoto  roku 450 členů. Nejsilnější členská základna byla v Jihomoravském a Severomoravském kraji.
Celkem bylo 119 krytí u drsnosrstých a 24 u hladkosrstých.

V chovu byli nejvíce využíváni tito plemeníci: FXD - Robin z Lesovny, Dan z Kačerovky, FXH Ferro v.d. Rebhuhnklause. V tomto roce importoval
Dr. J. Brázda ze SRN pro oživení krve dva hladkosrsté foxteriéry: psa Rockyho a fenu Aniaru z chovné stanice v.d. Bismarckquelle a drsnosrstého psa Corpuse v.d. Bismarckquelle.

Na Celostátní klubové soutěži v norování v Opatovicích se sešlo 50 psů. Z toho tři z NDR, 1 ze SSSR. Jako první se umístil drsnosrstý Brit Podhorská dolina vedený J. Štěpánkem.

Na Mezinárodní výstavě v Nitře posuzoval W. Jungblut ze SRN, u kterého v drsnosrstých zvítězili pes Corpus v.d. Bismarckquelle Dr. Brázdy a Tornádo Savana M. Šedíka ve fenách. V hladkosrstých psech vyhrál Ben od Verony p. Hošíka. Ve fenách nebyl titul zadán.

Mezinárodní výstavu v Brně posuzovala p. Eva Letáčková a v drsnosrstých jí vyhrál polský Crackley Star Boy. Feny drsné Nana v. Jünglinshof z NDR. Hladkosrsté vyhrál Rocky v.d. Bismarckquelle Dr. Brázdy. Feny německá Shirley v.d. Leutraquelle. 

Klubovou výstavu v Praze vyhráli FXD Corpus v. d. Bismarcquelle (Dr. Brázda) a feny FXD Ota v. d. Bismarckquelle (Ing. Belopotocký). V hladkosrstých zvítězili Ferro v. d. Rebhuhnklause p. Lance a fena Fatima Luk maj. Chamr B. Tuto výstavu posuzovali O. Ryšavý a E. Letáčková.

1988

Klub měl celkem 409 členů.

Na klubové soutěži v Opavě se sešlo 52 foxteriérů. Z toho 35 z ČSSR, 10 z NDR, 6 SRN, 1 MLR. Jako první se umístil Dux z Lipiny, vedený A. Kufkou, před Elou z Hambalek, vedenou p. Žalmanem.

Výsledky z MVP Nitra: FXD psi - Corpus v. d. Bismarckquelle (maj. Dr. Brázda) feny - Ota v. d. Bismarckquelle (maj. Ing. Belopotocký). FXH psi: Tyr ze Šilfova dolu (maj. F. Švéda). Feny vyhrála polská Dobrodzejka z Jablonowa.

Mezinárodní výstavu v Brně vyhrál FXD Corpus v. d. Bismarckquelle (maj. Dr. Brázda) feny FXD Ota v. d. Bismarckquelle (Ing. Belopotocký). CACIB v hladkosrstých psech obdržel polský Džentelman z Jablonowa před naším Rockym v. d. Bismarckquelle. Ve fenách vyhrála polská Ariane v. d. Bismarckquelle před německou Xenií v. d. Lautraquelle.

Klubová Praha: FXD Tornádo Echo (maj. M. Šedík) feny: Lina z Bedihošťských nivek (maj. F. Polehňa). FXH psi: Bojar ze Sychrova majitele Ing. Minaříka. Ve fenách nebyl titul zadán.

Předsedou klubu na volební období 1988-1993 byl zvolen František Švéda.

Autor: IN
Přečteno: 1632x
Vydáno: 15.7.2019

Milan Šedík z Nitry ch... Inka z Lešanských hájů... Fork Calex nar. 1.11.1... Teddy v. Larchenbruch ... Dva významní chovatelé... vlevo rozhodčí pí. Voj... Zerus v.d. Bismarcquel... Vlevo M. Šedík (chov. ... Ambra z Rifu ch.+ m. E... Orlík z Rifu nar. 14.7... zleva: MVDr. Jičínský,... Hera z Emauze (KV, NV,... Zoro Taxon o: Zerus v.... Irus z Arangi - nar. 2... Jatagan z Rifu o: Roya... Šampion ČSSR Alan Tamw... Milan Šedík a jeho Tor... KV, NV, Šampion ČSSR W... Klub. norování v H. Br... Nástup z klubové soutě... Jenifer z Rifu chov. a... Ben od Verony chov. A.... Corpus v.d. Bismarckq... Egon z Chabovce - výbo...

Zpět

Další články v kategorii

Předsedové KCHF ČR od jeho vzniku
Historie plemen a klubu, období 2009 - 2018
Historie plemen a klubu, období 2019 -
Historie plemen a klubu, období 1999 - 2008
Historie plemen a klubu, období 1989 -1998