Zemřel pan András Korózs

Jako blesk z čistého nebe přišla nečekaná a smutná zpráva, že dne 10. 11. 2022 zemřel jeden z nejvýraznějších a nejúspěšnějších chovatelů foxteriérů posledních desetiletí, pan ANDRÁS KOROZS z Maďarska, chovatelská stanice AGRIA.

Tato zpráva vzala slova i dech kynologické veřejnosti po celém světě a v tom foxteriéřím dvojnásob, protože po několik desetiletí patří stanice Agria jednoznačně ke světové špičce a psi z ní si opakovaně odnášejí nejvyšší ceny z evropských či světových výstav. S foxteriérem dokázal A. Korosz vyhrát i tak prestižní výstavu, jakou je anglický Cruft, či slavné výstavy v USA. Nutno dodat, že chov Agria po dlouhé roky výrazně ovlivňoval i ten náš český a měli jsme, a stále zde máme, nespočet importů.

A. Korosz pravidelně posuzoval i u nás, naposledy Klubovou výstavu v Netolicích v roce 2021, a také jako rozhodčí byl všeobecně velmi vážený a uznávaný. Za svou kariéru posuzoval ve více než 50 zemích. Od roku 2006 byl prezidentem maďarského Kennel clubu a pořadatelem významných maďarských výstav, včetně EDS a WDS.

Pan András Korozs byl skutečnou osobností, přitom vždy nesmírně slušný, vstřícný a přátelský.

Upřímnou soustrast v této těžké chvíle jeho rodině a nejbližším.

Výbor KCHF

Autor: IN
Přečteno: 497x
Vydáno: 14.11.2022

Zpět

Další články v kategorii

Vstupní listy a obsazení kruhu SV Ludkovice
Výsledky Mezinárodní výstavy psů České Budějovice 16.3.2024
Výsledky Národní výstavy psů Špilberka v Brně 16.3.2024
Cruft 2024
Letní tábor Kovářka 13.7. – 20.7. 2024