Smutná zpráva

Dne 17. března 2021 zemřela po delší nemoci naše dlouholetá členka paní Ing. Zdena Soukupová.

Její otec byl veterinární doktor a myslivec, takže dcera Zdena už od dětství milovala psy a hlavně drsné foxteriéry, kteří byli neodmyslitelně rodinnými společníky a preferované plemeno jejího otce při lovu.

Také paní Soukupovou provázeli celý život drsní, to už byla rodinná tradice . Nebyla chovatelkou v tom pravém slova smyslu , proto dávala před fenami přednost psům FXD, kteří byli celoživotně jejími kamarády. Některé své psy předváděla také úspěšně na klubových a speciálních výstavách. Mnozí naši členové si ji pamatují jako velmi schopnou zapisovatelku cizím rozhodčím. Uměla dobře anglicky a několikrát pomáhala v kruhu v Horním Jelení a v kruhu foxteriérů na MVP v Praze - Letňanech.

Do pozdního věku se zajímala o chov obou plemen a dokud jí sloužilo zdraví, navštěvovala veškeré naše klubové akce a zahraniční výstavy foxteriérů. Paní Zdena Soukupová byla milá, inteligentní a empatická dáma, s kterou si každý chovatel nebo majitel drsných i hladkých mohl kdykoliv velmi fundovaně o foxteriérech povídat.

 

Výbor KCHF

Autor: Iva Duspivová
Přečteno: 977x
Vydáno: 1.4.2021

Zpět

Další články v kategorii

Výsledky Národní výstavy psů Špilberka v Brně 16.3.2024
Cruft 2024
Letní tábor Kovářka 13.7. – 20.7. 2024
Spuštěno přihlašování Speciální výstavy v Ludkovicích
Pozvánka na členskou schůzi KCHF 6. 4. 2024