Barvářské zkoušky Malovice 4.8.2018

Za opravdu tropického počasí proběhly dne 4. 8. 2018 Klubové barvářské zkoušky se zadáním CACT. Ke zkoušek se dostavilo všech deset přihlášených účastníků.
Zkoušky pořádal Klub chovatelů foxteriérů ČR ve spolupráci s OMS Prachatice a Klubem chovatelů teriérů. Přihlášeno bylo 5 foxteriérů, z toho 4 hladkosrstí a 1 drsnosrstý, 1 Parson Russel teriér a 1 Jack Russel teriér. Druhou skupinu tedy doplnili 2 jezevčíci a 1 německý lovecký teriér, kteří již samozřejmě běželi mimo pořadí a tituly.
Nemilým překvapením byl dva dny před zkouškami začátek těžby dřeva v lokalitě vyznačených barev. Ale naštěstí se podařilo s dřevaři domluvit a zkoušky mohly proběhnout bez asistence lesní techniky. Co se ovšem zajistit nepodařilo, bylo přívětivější počasí. Již od rána panovalo dusno a velmi slunečno, což činilo zkoušky náročnými pro psy i vůdce. Vše ztěžovala i právě probíhající říje, která vzhledem k všudypřítomné srnčí zvěři komplikovala vypracování pobarvených stopních drah.
Rozhodcovský sbor posuzoval ve složení: Ing. František Hrůza (vrchní), Jaroslav Vrba, Jaroslav Madar, Pavel Friedek a Petr Pořádek. Jedná se o nejen zkušené rozhodčí, ale hlavně i zkušené a aktivní vůdce.
Celkovým vítězem zkoušek se stala fena Jack Russel teriéra Lara Croft Bohemia Point vedená Kristýnou Hnětilovou. Fena dosáhla I. ceny a 80 bodů, a získala tak CACT, CC a Klubového vítěze za Klub chovatelů teriérů. O pořadí rozhodlo, že fena je chovná. V celkovém pořadí druhá, se stejným počtem bodů jako první, skončila mladá hladkosrstá foxteriérka Savana od Rytíře Malovce vedená Jitkou Martínkovou. Tato fena v rámci Klubových zkoušek foxteriérů získala CACT, CT a Vítěz klubových zkoušek. Z foxteriérů v první ceně ještě skončila Réva od Rytíře Malovce, vedená Ivetou Novákovu, která získala ještě čekatelství R-CACT.
Na závěr patří vůdcům poděkování za sportovní chování, MS Malovice za zapůjčení honitby a členkám našeho klubu - Simoně Rozvoralové a Jitce Králíčkové - poděkování za přípravu zkoušek a zajištění zvěře, Jitce Martínkové pak za zajištění dostatku barvy. A dík patří i všem, kteří s námi přišli strávit den na povedené klubové akci.

Iveta Nováková 
garant zkoušek

 

Zpráva hlavního rozhodčího:
Velmi dobře připravené klubové zkoušky ze strany pořádajícího OMS Prachatice i Klubu chovatelů foxteriérů ČR. Dobře připravení psi podávali za velmi horkého počasí výborné výkony. Ze strany vůdců nebyl podán žádný protest, vůdci vystupovali velice spořádaně. Rozhodčí posuzovali velmi ukázněně, s citem pro myslivecké využítí psů v praxi a v souladu s platným ZŘ

Ing. František Hrůza 
hlavní rozhodčí

Autor: HK+IN
Přečteno: 1084x
Vydáno: 4.8.2018

PesMísto
Datum
D1D2D3D4D5CelkemCena
Poznámka
Vůdce
Opuncie od Rytíře Malovce (fxd) - fena
o: Elias 't Beuke Jagerken
m: Undra od Rytíře Malovce
MS Malovice
04.08.2018
3 4 4 4 69 II.c
Klubové
Iveta Nováková
John od Zahrádeckých rybníků (fxh) - pes
o: Horesst od Zahrádeckých rybníků
m: Athéna Game Power
MS Malovice
04.08.2018
4 4 3 3 60 II.c
Klubové
Jan Nožka
Savana od Rytíře Malovce (fxh) - fena
o: Joris Snugglewood's
m: Opera od Rytíře Malovce
MS Malovice
04.08.2018
4 4 4 4 0 80 I.c, CACT, CT
Klubové
Martímková Jitka
Réva od Rytíře Malovce (fxh) - fena
o: Krystal od Rytíře Malovce
m: Yuriria od Rytíře Malovce
MS Malovice
04.08.2018
4 4 4 4 72 I.c, res.CACT
Klubové
Iveta Nováková

D1) vodění ( do r. 2014 vodění na řemeni)
D2) odložení
D3) práce před barvou ( do r. 2014 následování)
D4) barva
D5) neprovádí se ( do r. 2014 - nahánění)


Vítězka klubových zkou...

Zpět

Další články v kategorii

Klubové barvářské zkoušky honičů (CACT) 14.10. 2023
Klubové zkoušky z norování Horní Jelení 9.9.2023
Klubové Barvářské zkoušky Horní Jelení 10.9.2023 (CACT, CT)
Klubové barvářské zkoušky Malovice
Klubové zkoušky k vyhledávání, vyhánění a nadhánění spárkaté zvěře - 6.8.2023, Hvozdná