Zkoušky vloh Blažovice 9.5.2015

V sobotu 9.5.2015 se za nádherného slunečního počasí, sešli účastníci letošních prvních klubových zkoušek na chatě MS Blažovice - Skalka. Po rozlosování se účastníci za bedlivého dohledu rozhodčích, Mgr. Jany Adámkové, Jiřího Jelínka a hlavního rozhodčího p. Josefa Macháta pustili do plnění jednotlivých disciplín tak jak ukládá Zkušební řád. Zaječí zvěře bylo dostatek a občas vylétl z krytiny i nějaký ten bažant. Po sečtení výsledků a vyhlášení výsledků odjížděli domů tentokráte více spokojeni vůdci se svými hladkosrstými svěřenci. Oba drsní zástupci plemene bohužel neobstáli v klíčové disciplíně vlohových zkoušek - stopa živé zvěře.
Závěrem mi dovolte poděkovat našim sponzorům za pěkné ceny nejen pro vítěze... Poděkování proto patří firmě DELIKAN, ch. stanici Od rytíře Malovce, ch. stanici Od devíti křížů, panu Vladimíru Bryndovi za nádhernou rytinu pro Klubového vítěze a členům MS Blažovice - Skalka.


Dne 9. května 2015 se v honitbě MS Skalka – Blažovice konaly zkoušky vloh pod záštitou klubu chovatelů foxteriérů ČR, za současného pořádání klubových zkoušek klubu jagdteriérů. Sraz účastníků a přejímka psů byla v 8:00 hodin na myslivecké chatě v Blažovicích. Již z rána se dostalo účastníkům příjemného pohoštění v podobě výborných specialit z udírny a další zvěřinové pochoutky, které dodaly síly do nadcházejícího zkušebního dne. Z řad foxteriérů se dostavili zástupci plemene v počtu 3 x FXH a 2 x FXD. Po odtroubení signálů a uvítání účastníků zkoušek si vůdci vylosovali pořadová čísla a dle toho byli rozděleni do jednotlivých skupin. Zástupci foxteriérů měli svou vlastní skupinu a byli tak posuzování zvlášť. Nejdříve přišly na řadu disciplíny slídění, stopa živé zvěře a chování po výstřelu, které probíhaly v obilném porostu cca 30 až 40 cm vysokém, kde museli prokázat jednotliví psi své nosové vlohy. Jelikož se jednalo o dobře zazvěřenou honitbu, neměli psi problém dostat se do zvěře. Po těchto disciplínách následovaly potom jednotlivé zkoušky vodění na řemeni a posléze stopa vůdce. Tímto jednotlivé disciplíny byly ukončeny a účastníci se tak mohli odebrat na chatu, kde museli posečkat na sečtení bodů a vyhlášení výsledků. Po patřičném občerstvení přišlo na řadu vyhlášení výsledků, kdy se na 1. místě a v I. ceně umísti pes Al Capone Pink Terror vedený vůdkyní Kateřinou Pavlicovou, který projevil nejlepší vlohy ze všech psů. Hned v závěsu se na 2. místě v I. ceně umístila fena Pepsi z Dlouhých dílů vedená vůdcem Danielem Vyoralem. Na 3. místo dosáhl opět pes od vůdkyně Kateřiny Pavlicové, Zack Super Pride. Celý den se nesl v přátelském duchu, kdy si jednotliví vůdci vyměňovali své zkušenosti a lovecké zážitky svých čtyřnohých svěřenců a byl tak velmi příjemným zpestřením. Na závěr bych chtěl poděkovat organizátoru zkoušek, panu Pavlu Švandovi, za zkušené zajištění akce a zazvěřené honitby a dále velmi bohatých a hezkých cen pro úspěšné vůdce. V neposlední řadě si zaslouží pochvalu i MS Skalka – Blažovice, které mělo téměř dokonale zvládnutý catering pro vůdce i psy v průběhu celého dne.
Ing. Daniel Vyoral

Autor: HK+IN
Přečteno: 877x
Vydáno: 9.5.2015

PesMísto
Datum
D1D2D3D4D5D6D7D8CelkemCena
Poznámka
Vůdce
Al Capone Pink Terror (fxh) - pes
o: Iron od Štěpánského rybníka
m: Mira od Akátové stezky
OMS Brno venkov-Blažovice
09.05.2015
4 3 4 4 4 4 4 4 176 I.c
Klubová - Vítěz klubových zkoušek
Kateřina Pavlicová
Pepsi z Dlouhých dílů (fxh) - fena
o: Rambo Hurikán Slovakia
m: Kessi z Dlouhých dílů
OMS Brno venkov-Blažovice
09.05.2015
4 2 4 4 4 3 4 4 161 I.c
klubová
Daniel Vyoral
Zack Super Pride (fxh) - pes
o: Quick Super Pride
m: Eyeshadow Agria
OMS Brno venkov-Blažovice
09.05.2015
3 - 4 4 3 2 2 4 111 II.c
klubová
Kateřina Pavlicová
Hanka Concord from Zliv (fxd) - fena
o: Bredie z Elgardu
m: Betty Concord from Zliv
OMS Brno venkov-Blažovice
09.05.2015
4 2 0 neobstál
klubová - Odstoupil
Dana Stejskalová
Ully od Žluté skály (fxd) - pes
o: Wewewe z Benkovského kopce
m: Monny od Žluté skály
OMS Brno venkov-Blažovice
09.05.2015
4 2 0 neobstál
klubová - Odstoupil
Pavel Švanda

D1) nos
D2) hlasitost
D3) poslušnost
D4) chování po výstřelu
D5) vodění ( do r. 2014 = vodění na řemeni)
D6) slídění
D7) stopa živé zvěře
D8) stopa vůdce




Zpět

Další články v kategorii

Klubové barvářské zkoušky honičů (CACT) 14.10. 2023
Klubové zkoušky z norování Horní Jelení 9.9.2023
Klubové Barvářské zkoušky Horní Jelení 10.9.2023 (CACT, CT)
Klubové barvářské zkoušky Malovice
Klubové zkoušky k vyhledávání, vyhánění a nadhánění spárkaté zvěře - 6.8.2023, Hvozdná