Upozornění na možnost odběru krve při KV v Selibově

Účastníky Klubové výstavy v Selibově upozorňujeme na možnost  nechat si odebrat krev či provést stěr na SCA a Guptu. Test na GUPTA syndrom je povinný pro zařazení do chovu foxteriéra drsnosrstého, test na SCA je doporučený pro foxteriéra hladkosrstého.

Je potřeba, aby majitelé měli již předem vyplněné žádanky.  Na stránkách GENOMIA v části VAŠE OBJEDNÁVKA si vygenerujete a zaplatíte objednávku, při tomto postupu vám bude odečtena 10 % sleva, zároveň vám bude vygenerováno objednávkové číslo, které následně vyplníte v tiskopisu ŽÁDANKA ke stažení ZDE

Tyto žádanky budou k dispozici již od rána také  u odběrového místa, ale pokud není udělaná objednávka on-line nemáte možnost využít klubovou slevu. Je bezpodmínečně nutné, aby když přicházíte k veterináři na odběr jste měli žádanku již vyplněnou.

Vedení klubu zároveň žádá majitele foxteriérů o spolupráci při zapojení se  do projektu genetické biobanky (databáze genetických vzorků foxteriérů), který probíhá ve spolupráci s Ústavem genetiky (Institut für Genetik) ve švýcarském Bernu.   Odběr vzorků krve do této biobanky bude  probíhat zdarma v Selibově , stačí když poskytnete krev vašeho foxteriéra. Takto získaný genofond bude sloužit ke studiu dědičných chorob.

Autor: IN
Přečteno: 61x
Vydáno: 27.8.2024

Zpět

Další články v kategorii

Klubové barvářské zkoušky v Malovicích
Výsledky z Národní výstavy psů Mladá Boleslav 20.7. 2024
Aktuální číslo klubového Zpravodaje 1/2024
Výsledky Národní výstavy psů Klatovy 29.6.2024
Výsledky z Mezinárodní výstavy Intercanis Brno 22.6.2024