Klubové zkoušky k vyhledávání a vyhánění spárkaté zvěře

 

 

Okresní myslivecký spolek Blansko a honitba MS Velké Opatovice hostily 17. října 2021  klubové zkoušky k vyhledávání a vyhánění spárkaté zvěře, které spolupořádaly s Klubem chovatelů teriérů i Klubem chovatelů foxteriérů. Počasí pořadatelům i účastníkům v tomto víkendu skutečně přálo, po oba dny byly velmi přívětivé teploty pro uskutečnění zkoušek a slunečné počasí. Sraz účastníků, přejímka i zahájení zkoušek proběhly na myslivecké chatě Na Šachtě. Patronaci nad ZVVZ převzal Václav Kučera, který současně působil jako vrchní rozhodčí. Ředitelem zkoušek byl MUDr. Jiří  Sládek.

Nedělní ráno bylo zpočátku poněkud mlhavé, ale mlha se zvolna zvedala a než proběhlo zahájení a rozchod do honitby na disciplíny, panovalo zase krásné slunečné počasí. Na ZVVZ se přihlásilo celkem 12 psů, naštěstí zájem z řad členů klubů byl vyšší. Přihlásili se 3 borderteriéři a 4 foxteriéři hladkosrstí. Složení rozhodčích se následující den částečně obměnilo, zůstali Monika Hnátek Illová, Stanislav Hnátek a nově přibyli Jana Adámková a Zdeněk Kunčar. Klubovým vítězem s tituly CACT, CCT se stal border teriér Wayne Fleret Moravia s vůdcem Pavlem Přikrylem a dále tituly Vítěz klubových zkoušek, CT a CACT zaslouženě obdržel i foxteriér hladkosrstý Ax Udatné srdce s vůdcem Zbyňkem Zelinou. Tento pes předvedl nejlépe disciplínu vyhánění a nahánění spárkaté zvěře, což rozhodčí dostatečně slovně ocenili. Ostatní práce byly povětšinou na průměrné úrovni. Bohužel se objevily i situace, že pes předvedl kvalitní práci při vyhánění zvěře, ale zradila jej poslušnostní disciplína chování na stanovišti v lese. Celkové přehledy udělených známek z obou zkoušek naleznete v přiložených tabulkách.

Jménem klubu KCHF a KCHT děkujeme pořadatelům za skvělou přípravu zkoušek, místní honitbě Velké Opatovice za přípravu příjemného zázemí zkoušek a dobrého občerstvení. Okresnímu mysliveckému spolku vděčíme za výbornou administraci zkoušek a taktéž za poskytnuté ceny. V neposlední řadě vůdcům za zájem o zkoušky a současně blahopřejeme všem úspěšným.

Jana Adámková
garant zkoušek KCHF

 

 

Autor: Vladimír Hutěčka
Přečteno: 1125x
Vydáno: 29.10.2021

PesMísto
Datum
D1D2D3D4D5CelkemCena
Poznámka
Vůdce
Blacky Kudlová dolina (fxh) - fena
o: Bat Xiamant
m: Conny Xiamant
Velké Opatovice
17.10.2021
3 4 4 4 4 77 I.c

Zbyněk Zelina
Bonny Kudlová dolina (fxh) - fena
o: Bat Xiamant
m: Conny Xiamant
Velké Opatovice
17.10.2021
2 4 4 4 4 70 II.c

Jan Modr
Ax Udatné srdce (fxh) - pes
o: Django vom Teufelstein
m: Audi Kudlová dolina
Velké Opatovice
17.10.2021
4 4 4 3 4 81 I.c, CACT, CT

Zbyněk Zelina
Annie ze Zahradní (fxh) - fena
o: Hero ze Strážnických luk
m: Bessy z Houšťanky
Velké Opatovice
17.10.2021
0 0 0 0 0 0 neobstál

Václav Huzlík

D1) vyhánění zvěře z houštin
D2) chování po výstřelu
D3) poslušnost
D4) vodění
D5) chování na stanovišti


Výsledky Kzvvz Sbor rozhodčích Vítězní psi

Zpět

Další články v kategorii

Klubové barvářské zkoušky honičů (CACT) 14.10. 2023
Klubové zkoušky z norování Horní Jelení 9.9.2023
Klubové Barvářské zkoušky Horní Jelení 10.9.2023 (CACT, CT)
Klubové barvářské zkoušky Malovice
Klubové zkoušky k vyhledávání, vyhánění a nadhánění spárkaté zvěře - 6.8.2023, Hvozdná