Klubové barvářské zkoušky ve Velkých Opatovicích

 

 

Okresní myslivecký spolek Blansko a honitba MS Velké Opatovice hostily 16. října 2021 klubové barvářské zkoušky, které spolupořádaly s Klubem chovatelů teriérů i Klubem chovatelů foxteriérů. Počasí pořadatelům i účastníkům v tomto víkendu skutečně přálo, po oba dny byly velmi přívětivé teploty pro uskutečnění zkoušek a slunečné počasí. Sraz účastníků, přejímka i zahájení zkoušek proběhly na myslivecké chatě Na Šachtě. Patronaci nad zkouškami BZ převzal Václav Kučera, který současně působil jako vrchní rozhodčí. Ředitelem zkoušek byl MUDr. Jiří  Sládek.

Sobotní barvářské zkoušky byly poměrně dobře obsazeny.  Přihlásilo se celkem 12 psů a 1 náhradník, avšak zástupců z obou klubů bylo poskromnu, pouze 2 borderteriéři a 1 foxteriér hladkosrstý. BZ se tak mohly uskutečnit a tituly zadat jen díky přihlášeným z okresního mysliveckého spolku, kteří chtěli získat loveckou upotřebitelnost. Všichni psi až na německého křepeláka byli zkoušeni podle zkušebního řádu pro jezevčíky a teriéry. Sbor rozhodčích posuzoval ve složení Monika Hnátek Illová, Stanislav Hnátek, Jaroslav Dvořáček a František Koláček. Rozhodčí obecně zhodnotili připravenost psů jako průměrnou, ale zástupcům klubů se celkem dařilo, všichni tři BZ dokončili v I. a II. ceně. Nejlepšího výsledku dosáhla fena border teriéra  Coco Chanel pod Peperkem s vůdkyní Pavlou Nedělkovou Talpovou. Získala titul Klubový vítěz, čekatelství klubového šampiona práce CCT a národního šampiona práce CACT. Celkové přehledy udělených známek z obou zkoušek naleznete v přiložených tabulkách.

Jménem klubu KCHF a KCHT děkujeme pořadatelům za skvělou přípravu zkoušek, místní honitbě Velké Opatovice za přípravu příjemného zázemí zkoušek a dobrého občerstvení. Okresnímu mysliveckému spolku vděčíme za výbornou administraci zkoušek a taktéž za poskytnuté ceny. V neposlední řadě vůdcům za zájem o zkoušky a současně blahopřejeme všem úspěšným.


Jana Adámková

garant zkoušek KCHF

 

 

Autor: Vladimír Hutěčka
Přečteno: 851x
Vydáno: 29.10.2021

PesMísto
Datum
D1D2D3D4D5CelkemCena
Poznámka
Vůdce
Annie ze Zahradní (fxh) - fena
o: Hero ze Strážnických luk
m: Bessy z Houšťanky
Velké Opatovice
16.10.2021
4 4 3 3 0 68 II.c

Václav Huzlík

D1) vodění ( do r. 2014 vodění na řemeni)
D2) odložení
D3) práce před barvou ( do r. 2014 následování)
D4) barva
D5) neprovádí se ( do r. 2014 - nahánění)


Výsledky KBZ

Zpět

Další články v kategorii

Klubové barvářské zkoušky honičů (CACT) 14.10. 2023
Klubové zkoušky z norování Horní Jelení 9.9.2023
Klubové Barvářské zkoušky Horní Jelení 10.9.2023 (CACT, CT)
Klubové barvářské zkoušky Malovice
Klubové zkoušky k vyhledávání, vyhánění a nadhánění spárkaté zvěře - 6.8.2023, Hvozdná