Barvářské zkoušky Kroměříž 12.9.2010

Ve dnech 11. a 12. září 2010 uspořádal Okresní myslivecký spolek ČMMJ Kroměříž ve spolupráci s chovatelskými kluby teriérů a jezevčíků čtvrtý ročník Memoriálu Jiřího Bodejčka. Dvoudenní soutěž se uskutečnila s podporou Zlínského kraje a pod záštitou hejtmana MVDr. Stanislava Mišáka. Letošní ročník proběhl v honitbě MS Rusava.
Do slunného nedělního rána nastoupilo na barvářské zkoušky 16 psů. Ze sobotní sestavy teriérů chyběl jagdtetriér, k jezevčíkům naopak přibyli tři drsnosrstí a jeden hladkosrstý. Výkony psů během druhého soutěžního dne byly velmi vyrovnané a ukázalo se, že práce na starší pobarvené stopě psům problémy nedělá. Tentokrát se na špičce drželi teriéři. Po sečtení a zpracování výsledků z obou dnů došlo na očekávaný konec soutěže a vyhlášení celkových výsledků. Na barvářských zkouškách opět uspěli všichni, což nebývá zvykem. Čtrnáct psů skončilo v I. a dva ve II. ceně. O vítězi rozhodlo až druhé písmeno ve jméně psa, protože se stejným bodovým výsledkem skončili dva bratři borderteriéři, oba již chovní. A tak se vítězem barvářských zkoušek stal Dagwood Lovecké srdce Lukáše Laňky (120 b., I. c., CACT) před Donem Lovecké srdce Michala Kulhánka (res. CACT). Třetí místo obsadila již zmiňovaná hladkosrstá foxteriérka Edit od Hombreho Marka Kubrického (rovněž 120 b., I. c.).

Vítězkou čtvrtého ročníku Memoriálu Jiřího Bodejčka s počtem 358 bodů se stala fenka hladkosrstého jezevčíka Honney z Vavřinecké hájovny (358 b.). Její majitelka Markéta Chodilová převzala od pořadatelů kromě poháru také hlavní cenu, jíž byla jednoranná kulovnice. Se stejným počtem bodů obsadila druhé místo hladkosrstá foxteriérka Edit od Hombreho Marka Kubrického, třetí místo pak další hladkosrstý jezevčík Amir ze Zboženských rybníků Jana Černoška (352 b.). Všichni účastníci memoriálu obdrželi hodnotné ceny, věnované četnými sponzory této akce. Všem sponzorům bych chtěl touto cestou ještě jednou poděkovat. Věřím, že nám zachovají přízeň v dalších ročnících soutěže. Poděkování patří také sboru rozhodčích a v neposlední řadě MS Rusava, a to za propůjčení honitby a perfektně zajištěnou soutěž. Můžeme se těšit na pátý ročník memoriálu, který proběhne v září 2011 ve Zborovicích, rodišti Jiřího Bodejčka.

 
Text a foto Jindřich Šimara, předseda kynologické komise OMS Kroměříž

Autor: HK +
Přečteno: 598x
Vydáno: 12.9.2010



Zpět

Další články v kategorii

Klubové barvářské zkoušky honičů (CACT) 14.10. 2023
Klubové zkoušky z norování Horní Jelení 9.9.2023
Klubové Barvářské zkoušky Horní Jelení 10.9.2023 (CACT, CT)
Klubové barvářské zkoušky Malovice
Klubové zkoušky k vyhledávání, vyhánění a nadhánění spárkaté zvěře - 6.8.2023, Hvozdná