Barvářské zkoušky Horní Jelení 9.9.2018

První víkend v měsíci září se příznivci obou plemen foxteriérů sešli na tradiční klubové akci foxteriérů v Horním Jelení. Jedná se o jedinečnou příležitost, jak splnit nejen podmínky pro uchovnění, ale také jak během jednoho víkendu získat dva typy lovecké upotřebitelnosti. Této příležitosti majitelé psů využili a přihlásili se ke zkouškám v bezkontaktním norování i barvářským zkouškám. Počasí po oba dny bylo ke psům i vůdcům velmi příznivé. 

Za krásného slunečného počasí jsme se v neděli ráno 9. 9. sešli v komorní sestavě k barvářským zkouškám. Přihlásilo se šest psů, 3 foxteriéři drsnosrstí, 2 foxteriéři hladkosrstí a 1 borderteriér. Rozhodčí posuzovali ve složení Dalibor Smékal (vrchní), Petr Kunčar a Vladimír Hutěčka. Můj obdiv získali především vůdci Pavel Trnka a jeho dcera, kteří společně dokázali připravit a předvést tři psy najednou a všechny velmi úspěšně. Každý, kdo připravuje psy ke zkouškám, sám nejlépe ví, jak je náročné připravit jednoho psa, natož hned tři. Boj o vítězství svedli psi Pedro z dlouhých dílů - vůdce Pavel Trnka a Chalvin od Rytíře Malovce, zvaný Punťa - vůdce Jan Kirschner. Vítězem klubových zkoušek, držitelem CACT a CT se nakonec i přes drobné zaváhání na pobarvené stopě stal "drsňák" Chalvin od Rytíře Malovce, a to díky brilantně předvedené šoulačce. Na druhém místě rovněž s tituly CACT, CT se umístil "hlaďák" Pedro z Dlouhých dílů. Cenu pro nejlepší práci na pobarvené stopě si odnesl pes FXH Scott z Dlouhých dílů. Jedna fenka nám bohužel u zkoušky neobstála. Ostatních 5 úspěšně dokončilo a získalo loveckou upotřebitelnost pro dosled spárkaté zvěře.

Jako garant této akce bych chtěla poděkovat sboru rozhodčích na KZN i na KBZ, F. Švédovi za zapůjčení lišek, členům MS Ostřetín a zejména Vladimíru Bryndovi za pomoc s organizací, přípravou zkoušek a za zajištění občerstvení po oba dny. Velké díky patří všem sponzorům, zvláště firmě Delikan, která věnovala granule pro první tři místa i pro každého účastníka obou zkoušek. Hodnotné ceny pro vítěze věnovali Myslivost s.r.o., RNDr. Leona Vařechová, Pavel Trnka, Vladimír Brynda, Roman Kos a Jaroslav Boťcha. Nemalý dík coby sponzorovi patří také spolku MS Ostřetín, který nám opět pro vítěze Klubových barvářských zkoušek věnoval lov srnce II. nebo III. věkové třídy. Bez nadšených vůdců, bez všech sponzorů a bez členů místního spolku by se nepodařilo uspořádat tak hezké a příjemné klubové setkání. Všem zúčastněním patří srdečné díky. Těm, co byli méně úspěšní, přejeme více kynologického štěstí do příštích zkoušek a blahopřejeme všem vítězům. Na viděnou za rok opět v Horním Jelení při KZN a tentokráte při KBHZ.

Jana Adámková 
garant zkoušek

Autor: HK+IN
Přečteno: 1065x
Vydáno: 9.9.2018

PesMísto
Datum
D1D2D3D4D5CelkemCena
Poznámka
Vůdce
Dara Oderský skřítek (fxd) - fena
o: Mold -Hunter-Lek
m: Cira Oderský skřítek
Horní Jelelní
09.09.2018
3 4 3 4 59 II.c
Klubové
Kristýna Zhasilová
Pedro z Dlouhých dílů (fxh) - pes
o: Rambo Hurikán Slovakia
m: Kessi z Dlouhých dílů
Horní Jelelní
09.09.2018
4 4 4 4 0 96 I.c, CACT, CT
Klubové
Pavel Trnka
Chalvin od Rytíře Malovce (fxd) - pes
o: Elias 't Beuke Jagerken
m: Pepsi od Rytíře Malovce
Horní Jelelní
09.09.2018
4 4 3 4 0 102 I.c, CACT, CT
Klubové - VKZ
Jan Kirschner
Scott z Dlouhých dílů (fxh) - pes
o: Napoleon z Dlouhých dílů
m: Peggy z Dlouhých dílů
Horní Jelelní
09.09.2018
4 4 4 4 80 I.c, res.CACT
Klubové - res. CACT
Pavel Trnka
Cira Oderský skřítek (fxd) - fena
o: Orlan z Benkovského kopce
m: Dášenka od Špulku
Horní Jelelní
09.09.2018
0 neobstál
Klubové
Kristýna Zhasilová/ Jakub Valíček

D1) vodění ( do r. 2014 vodění na řemeni)
D2) odložení
D3) práce před barvou ( do r. 2014 následování)
D4) barva
D5) neprovádí se ( do r. 2014 - nahánění)


vítězové KBZ

Zpět

Další články v kategorii

Klubové barvářské zkoušky honičů (CACT) 14.10. 2023
Klubové zkoušky z norování Horní Jelení 9.9.2023
Klubové Barvářské zkoušky Horní Jelení 10.9.2023 (CACT, CT)
Klubové barvářské zkoušky Malovice
Klubové zkoušky k vyhledávání, vyhánění a nadhánění spárkaté zvěře - 6.8.2023, Hvozdná