Barvářské zkoušky honičů Zlín 16.8.2014

Ve dnech 16.-17. srpna uspořádal Klub chovatelů foxteriérů ČR, Klub chovatelů teriérů ČR ve spolupráci s OMS Zlín Klubové barvářské zkoušky honičů a Klubové lesní zkoušky v honitbě Mysliveckého sdružení Vrchovina Hvozdná. V propozicích bylo uvedeno, že psi budou zkoušeni dle Zkušebního řádu platného od 1.4.2014. Na zkouškách bylo možné zadat čekatelství národního šampionátu práce (CACT), čekatelství klubových šampionátů práce (CT a CCT).
V sobotu 16. srpna nastoupilo ke Klubovým barvářským zkouškám honičů šest psů plemen foxteriér hladkosrstý, foxteriér drsnosrstý, borderteriér a polský honič. Delegovaný sbor rozhodčích v čele s vrchním rozhodčím Ing. Jaroslavem Šarmanem pracoval ve složení Leopold Šenkeřík a Ing. Pavel Zuzaník. Po rozlosování a zahájení zkoušek vůdci i korona odjeli do prostoru zkoušek. Uměle založené šlapané nepobarvené stopy byly vytyčeny v rovinatém a přehledném terénu bez vyššího podrostu. Ideální podmínky pro práci psů i posuzování rozhodčích. Vítězkou klubových barvářských zkoušek honičů byla vyhlášena foxteriérka hladkosrstá Lambáda od Hombreho, vedená Ing. Luďkem Francem. Zkoušky absolvovala v I. ceně s oceněním tituly CACT a CT. Na druhém místě ve II. ceně skončila Dashenka z Benkovského kopce (majitel Jakub Klabačka, vůdce Lenka Pokorná). Vynikající chuťovou práci fenky bohužel zkazilo její zaváhání při vodění na řemeni. Třetí v pořadí také ve II. ceně skončil Vasco Super pride (majitel a vůdce Jan Pavelka). Nejlepší výkon na stopě předvedl pes polského honiče Dzik z Beskidskego dvora, který sice nemohl soupeřit s teriéry, nicméně předvedl typickou práci honiče. Dva psi byli svými vůdci bohužel odvoláni pro jejich indispozici.

Na závěr bych rád poděkoval všem, kteří mi s přípravou této vrcholné pracovní akce pomáhali. Pochopitelně dík největší patří členům MS Vrchovina Hvozdná za pronájem honitby, lovecké chaty i výborné zajištění občerstvení po celý víkend. Zvláštní dík patří pánům Janu Martonimu, Janu Kučerovi, Leopoldu Šenkeříkovi, Jaroslavovi Šarmanovi, Ladislavu Ujčíkovi, Daliborovi Smékalovi a slečně Evě Mackovíkové. Hodnotné věcné ceny věnoval DELIKAN – výrobce krmiv.

Díky Vám všem !
Ing. Vladimír Hutěčka

Autor: HK+IN
Přečteno: 913x
Vydáno: 16.8.2014

PesMísto
Datum
D1D2D3D4D5CelkemCena
Poznámka
Vůdce
Daschenka z Benkovského kopce (fxd) - fena
o: Uzzu Star Franke
m: Feebee z Benkovského kopce
OMS Zlín-Hvozdná
16.08.2014
2 4 4 4 3 164 II.c
klubová
J. Klabačka/L.Pokorná
Vasco Super Pride (fxh) - pes
o: Batman Indianfox's
m: Eyeshadow Agria
OMS Zlín-Hvozdná
16.08.2014
3 4 3 3 3 135 II.c
klubová
Jan Pavelka
Lambáda od Hombreho (fxh) - fena
o: Asterix z Jámy lvové
m: Deisi od Hombreho
OMS Zlín-Hvozdná
16.08.2014
3 4 3 4 4 181 I.c, CACT
Klubová - Vítěz klubových zkoušek
Ing. Luděk Franc

D1) vodění
D2) odložení
D3) dosled černé zvěře na uměle založené, šlapané nepobarvené stopě ( do r. 2014 dosled černé a vysoké zvěře na přirozené nebo uměle založené barvě)
D4) chování u střelené zvěře
D5) poslušnost




Zpět

Další články v kategorii

Klubové barvářské zkoušky honičů (CACT) 14.10. 2023
Klubové zkoušky z norování Horní Jelení 9.9.2023
Klubové Barvářské zkoušky Horní Jelení 10.9.2023 (CACT, CT)
Klubové barvářské zkoušky Malovice
Klubové zkoušky k vyhledávání, vyhánění a nadhánění spárkaté zvěře - 6.8.2023, Hvozdná