Barvářské zkoušky honičů Bruntál 26.5.2018

Poslední květnový víkend 26. - 27. 5. 2018 se uskutečnily ve spolupráci s Klubem chovatelů teriérů, Českým klubem rhodéských ridgebacků, Dalmatin klubem a OMS Bruntál hned dvoje klubové zkoušky. Za velmi příznivého slunečného počasí se všichni účastníci v sobotu ráno sešli v areálu chaty ve Veveří, aby se utkali v soutěži o tituly a poměřili své nacvičené i vrozené dovednosti při barvářských zkouškách honičů. 

První den nastoupilo za zvuku loveckých fanfár v podání Petra Kunčara ml. všech dvanáct přihlášených psů, které posuzoval sbor rozhodčích ve složení Soňa Sehnalíková, Jana Adámková, Adam Vaškuj, Vladimír Bláha, jako čekatel Vladimír Hutěčka pod vedením Ludvíka Kuchaře jako vrchního rozhodčího. Po rozlosování a rozdělení do skupin se vůdci se psy, s koronou i sborem rozhodčích rozešli do honitby. Vůdci měli své psy připraveny na velmi dobré úrovni, o čemž svědčil i fakt, že všech 12 psů při zkoušce obstálo. Nejlepšího výkonu dosáhl vůdce Petr Novotný se stafordšírským bulteriérem Dumpling Top Banan - I. cena, 208 bodů. Kuriozitou byla skutečnost, že se tato dvojice potkala ráno v den zkoušek zcela poprvé. Majitelka tohoto psa, nahlášená jako vůdkyně, pro momentální zdravotní indispozici nemohla v tento den nastoupit a původně člen korony Petr Novotný se ráno znenadání stal vůdcem. O to větší bylo na konci dne překvapení, že tato dvojice dosáhla nejlepšího výsledku a zvítězila. Svědčí to o dobré připravenosti a vyrovnané povaze psa Dumpling Top Banana, jehož soutěžní výkon nebyl změnou "na konci vodítka" nikterak poznamenán. Kokardou za nejlepší výkon na uměle založené šlapané nepobarvené stopě byl oceněn dalmatin pes Florian od Bílé laně s vůdkyní Evou Liškovou. Trojici nejlepších uzavřel zástupce foxteriérů pes Merci od Hrubého lesa s vůdcem Martinem Pospíchalem.

Po vyhlášení sobotních výsledků se účastníci zkoušek sešli na společném posezení v areálu hájenky ve Vevěří. Skvělou gastronomickou péči věnovali přítomným členové místní honitby Dětřichov nad Bystřicív čele s Janem Burešem. Nad dobrým jídlem i pitím se všichni veselili a dělili o své myslivecké i kynologické zážitky do pozdních večerních hodin.

Zkoušky byly velmi dobře zabezpečeny, za což patří velký dík zejména členům honitby Dětřichov nad Bystřicí v čele s Janem Burešem, který absolutnímu vítězi věnoval lov srnce III. věkové třídy. Nemalé poděkování patří garantům Tomáši Maulerovi a Daliborovi Smékalovi, ale také všem ostatním, kteří připravovali stopy. Za věcné dary děkujeme všem sponzorům, bez nichž by se zkoušky obtížně uspořádali. Jsou to firma Delikan, Lenka Pokorná, Martin Pospíchal a Myslivost s.r.o. Děkujeme také za spolupráci a záštitu OMS Bruntál. Všem vůdcům blahopřejeme k úspěšnému absolvování zkoušek a vzdáváme čest vítězům a věřím, že se v tak hojné počtu budeme scházet na většině klubových zkoušek.

Jana Adámková 
výcvikářka KCHF ČR

Autor: HK+IN
Přečteno: 1024x
Vydáno: 26.5.2018

PesMísto
Datum
D1D2D3D4D5CelkemCena
Poznámka
Vůdce
Irélia z Benkovského kopce (fxd) - fena
o: Goldwing von den Schönen Bergen
m: Daschenka z Benkovského kopce
Dětřichov
26.05.2018
4 4 3 2 4 156 II.c
Klubové
Tomáš Mauler
Merci od Hrubého lesa (fxh) - pes
o: Endriwe od Hrubého lesa
m: Hádanka od Hrubého lesa
Dětřichov
26.05.2018
4 4 4 4 4 204 I.c, CACT
Klubové - Vítěz klubových zkoušek
Martin Pospíchal

D1) vodění
D2) odložení
D3) dosled černé zvěře na uměle založené, šlapané nepobarvené stopě ( do r. 2014 dosled černé a vysoké zvěře na přirozené nebo uměle založené barvě)
D4) chování u střelené zvěře
D5) poslušnost


Irélia z Benkovského k... zástupci foxteriérů na...

Zpět

Další články v kategorii

Klubové barvářské zkoušky honičů (CACT) 14.10. 2023
Klubové zkoušky z norování Horní Jelení 9.9.2023
Klubové Barvářské zkoušky Horní Jelení 10.9.2023 (CACT, CT)
Klubové barvářské zkoušky Malovice
Klubové zkoušky k vyhledávání, vyhánění a nadhánění spárkaté zvěře - 6.8.2023, Hvozdná