Barvářské zkoušky Bruntál 27.5.2018

Poslední květnový víkend 26. - 27. 5. 2018 se uskutečnily ve spolupráci s Klubem chovatelů teriérů, Českým klubem rhodéských ridgebacků, Dalmatin klubem a OMS Bruntál hned dvoje klubové zkoušky. Za velmi příznivého slunečného počasí se všichni účastníci v sobotu ráno sešli v areálu chaty ve Veveří, aby se utkali v soutěži o tituly a poměřili své nacvičené i vrozené dovednosti při barvářských zkouškách honičů. 

S ranním rozbřeskem opět nastala příprava na další den konání klubových zkoušek. Na nedělní barvářské zkoušky se přihlásilo dokonce 16 psů, ke zkouškám však nakonec nastoupilo jen 13. Jako vrchní rozhodčí byl tentokráte delegován nestor Klubu chovatelů foxteriérů František Švéda. Sbor rozhodčích z předchozího dne rozšířili Renata Hanušová a Vladimír Hutěčka. Rovněž na druhý den vůdci své svěřence velmi dobře připravili. Dokonce několik psů předvedlo velmi dobře disciplínu šoulačka a na pobarvených stopách byly k vidění i dvě kvalitní práce oznamovače, což není až tak obvyklé. Vítězem se opět stal pes Dupling Top Banana, kterého již vedla majitelka Klára Bubeníková. Na druhém místě se umístil Dalmatin Florian od Bílé laně s Evou Liškovou a třetí místo obsadil borderteriér Kox od Paplové cesty s vůdkyní Lenkou Pokornou. Absolutním vítězem klubových BZH a BZ se stal po oba dny nejúspěšnější SBT Dumpling Top Banana.

Na zkouškách startovala pestrá škála plemen teriérů, dalmatini dokonce i na BZ ohař a jezevčík, kteří si vyšli loveckou upotřebitelnost. Mimo klubu rhodéských ridgebacků měly na zkouškách zastoupení plemena ze všech klubů. Stopy pobarvené i šlapané byly poměrně náročné, avšak odpovídaly úrovni Klubové soutěže se zadáváním titulů. Rozhodčí zaslouženě udělili několik čekatelství CACT a res. CACT. Všechny výsledky naleznete v přiložených přehledech výsledků se známkami a bodovými zisky.

Zkoušky byly velmi dobře zabezpečeny, za což patří velký dík zejména členům honitby Dětřichov nad Bystřicí v čele s Janem Burešem, který absolutnímu vítězi věnoval lov srnce III. věkové třídy. Nemalé poděkování patří garantům Tomáši Maulerovi a Daliborovi Smékalovi, ale také všem ostatním, kteří připravovali stopy. Za věcné dary děkujeme všem sponzorům, bez nichž by se zkoušky obtížně uspořádali. Jsou to firma Delikan, Lenka Pokorná, Martin Pospíchal a Myslivost s.r.o. Děkujeme také za spolupráci a záštitu OMS Bruntál. Všem vůdcům blahopřejeme k úspěšnému absolvování zkoušek a vzdáváme čest vítězům a věřím, že se v tak hojné počtu budeme scházet na většině klubových zkoušek.

Jana Adámková 
výcvikářka KCHF ČR

Autor: HK+IN
Přečteno: 908x
Vydáno: 27.5.2018

PesMísto
Datum
D1D2D3D4D5CelkemCena
Poznámka
Vůdce
Merci od Hrubého lesa (fxh) - pes
o: Endriwe od Hrubého lesa
m: Hádanka od Hrubého lesa
Dětřichov n. Bystřicí
27.05.2018
3 4 4 4 0 91 I.c, CACT, CT
Klubové - VKZ
Martin Pospíchal
Irélia z Benkovského kopce (fxd) - fena
o: Goldwing von den Schönen Bergen
m: Daschenka z Benkovského kopce
Dětřichov n. Bystřicí
27.05.2018
4 4 4 4 0 82 I.c, CACT, CT
Klubové
Tomáš Mauler
Fox Major Selina (fxd) - fena
o: Sunrise Skerli
m: Dariana Fox Major
Dětřichov n. Bystřicí
27.05.2018
4 4 3 4 0 70 I.c, res.CACT
Klubové - R-CACT
Dalibor Smékal

D1) vodění ( do r. 2014 vodění na řemeni)
D2) odložení
D3) práce před barvou ( do r. 2014 následování)
D4) barva
D5) neprovádí se ( do r. 2014 - nahánění)


Zpět

Další články v kategorii

Klubové barvářské zkoušky honičů (CACT) 14.10. 2023
Klubové zkoušky z norování Horní Jelení 9.9.2023
Klubové Barvářské zkoušky Horní Jelení 10.9.2023 (CACT, CT)
Klubové barvářské zkoušky Malovice
Klubové zkoušky k vyhledávání, vyhánění a nadhánění spárkaté zvěře - 6.8.2023, Hvozdná